Поставити питання експерту

SiteHeart Поставити запитання прямо зараз!
Якщо вас цікавить питання стосовно продукції ТМ «Salute di Mare», її особливостей і властивостей, або ви хотіли б внести свої побажання та пропозиції, Ви можете задати запитання експерту ТМ «Salute di Mare» в режимі «Онлайн» з пн-пт, 09 -00 до 18 -00.

Морська харчова сіль ТМ «Salute di Mare» — це морська вода, випарена природним шляхом під впливом сонячних променів. Вона не піддається хімічному очищенню або додаванню шкідливих речовин. Також в солі ТМ «Salute di Mare» відсутні різні хімічні добавки. Сировина, що використовується для виробництва солі, збирається в екологічно чистих регіонах чорноморського басейну.
Тому морську харчову сіль ТМ «Salute di Mare» завдяки щадному способу виробництва можна назвати 100% натуральним продуктом.

Колір морської солі залежить, головним чином, від наявності в її складі солей інших мінералів, а також від способу очищення і місця видобутку.
Морську сіль «Salute di Mare» не піддають обробці, а дбайливо випарюють з морської води з максимальним збереженням природних мікро- і макроелементів. Тому в морській харчовій солі ТМ «Salute di Mare» відсутні відбілювачі, вона має таку різноманітну форму кристалів, а також містить солі калію, магнію, кальцію, заліза, міді, марганцю, цинку. Це все пояснює її різні відтінки.

Натуральний природний колір морської харчової солі ще раз підтверджує її користь і максимально дбайливу технологію виробництва.

Для підтримки здоров’я людям потрібна різна кількість солі в залежності від віку, маси тіла, рівня активності, температури навколишнього середовища або хвороби. Людина, що живе в жаркому кліматі (особливо, якщо вона займається фізичною працею), потребує більшої кількості солі, оскільки повинна компенсувати її втрати при потовиділенні.

Світова організація здоров’я приводить наступні рекомендації по кількості вживання солі:

— людям, що займаються спортом необхідно збільшити споживання солі до 10 г
— страждаючим гіпертонією, не рекомендується вживати більше 5-6 г в день, діабетом — не більш 2-5 г.

В кулінарії існують певні правила, яких слід дотримуватися при застосуванні солі.

— М’ясний бульйон потрібно солити за 20-30 хвилин до закінчення варіння. Рибний суп солять в самому початку, щоб риба не розварилася.

— Квасоля, горох погано розварюються в солоній воді, тому їх солять за 5 хвилин до зняття з плити.

— Смажене і тушковане м’ясо буде соковитіше і м’якше, якщо його підсолити в процесі готування, тобто після обсмажування з одного боку, перевернувши його на сковороді.

— Салати зі свіжих огірків і помідорів солять перед подачею на стіл, щоб овочі не втратили сік.

— Крім того, слід враховувати, що будь-який продукт тваринного походження (м’ясо, молочні продукти) вже включає в собі певну кількість солі. Отже, м’ясна і молочна їжа вимагає менших сольових добавок, ніж борошняна і рослинна.

Існує думка, що скинути зайву вагу можна за рахунок зменшення споживання кількості води, а відповідно і — солі, що має властивість утримувати рідину в організмі людини.
При такому нерозумному методі зниження ваги крім води з організму виводяться і життєво важливі елементи, в тому числі натрій, хлор, калій, магній. На безсольовій дієті можна швидко скинути вагу, всього за кілька днів, але ненадовго. Ця вага незабаром повернеться назад — адже рідина в органах і тканинах швидко відновлюється. Та ще це уявне схуднення може привести до дефіциту корисних мікроелементів з усіма витікаючими неприємностями.
Столова кам’яна сіль піддається серйозній обробці для отримання хімічно «чистої» продукції. Її штучно освітлюють, застосовуючи хімічні речовини, високу температуру. Так, кухонну сіль (екстра) висушують при температурі 650°С в спеціальних печах, а потім додають відбілювачі. Частинки солі виходять ідеально рівними і білими, але, в той же час, шкідливими для здоров’я.
На відміну від кам’яної солі морська сіль ТМ «Salute di Mare» не піддається хімічному очищенню і в ній відсутні шкідливі добавки (проти злипання, відбілюючі речовини і т.д.). Таким чином, морська харчова сіль «Salute di Mare» зберігає неповторний аромат моря і всі корисні речовини морської води, необхідні для людського організму.
Сіль, яку ми безпосередньо додаємо в їжу налічує тільки 15% з добової норми споживання. 75% солі надходить в людський організм з готових продуктів. Наприклад, близько 1 г солі містить порція супу швидкого приготування, порція піци — до 1,5 г, біг-маг — більше 1 г, не кажучи вже про солоні горішки, чіпси.
Тому, необхідно контролювати вживання так званої «прихованої» солі, що міститься в хлібі, ковбасі, сирі, соусах і т.д. Для цього існують певні маркування на упаковках вживаних продуктів. Напис «продукт з низьким вмістом солі» (low salt) позначає, що в 100 грам продукту міститься не більше 40 мг солі. Напис «з мінімальним вмістом солі» (salt-free) позначає, що в 100 грам продукту міститься 5 мг солі. Напис «без додавання солі» (no added salt) показує, що в продукті немає ні солі, ні інших речовин, що містять натрій.

Раніше вважалося, що в добу людина повинна отримувати близько 10-15 грам кухонної солі. Але згідно з аналізом матеріалів 3-го Національного дослідження здоров’я і харчування, проведеного американським урядом серед показової вибірки дорослого населення США, було визначено, що добова норма споживання солі не повинна перевищувати 5-6 грам (чайна ложка). Цього цілком достатньо для збалансованого харчування.
Результати останніх досліджень показали, що в середньому людина вживає в день 12 грам солі, що вдвічі більше допустимої норми. Це пов’язано, перш за все, з вживанням в їжу продуктів промислового виробництва — ковбасних виробів, всіляких напівфабрикатів, соусів, хліба.